Debra R. Judelson szívgyógyász véleménye
a nitrogén-monoxidról

(Bostonban a Harvardon végzett orvos; természettudományi diplomát szerzett Bostonban a Műszaki Főiskolán; a Beverly Hills-ben működő Nők Szívgyógyászati Intézetének alapítója és orvos igazgatója; Kaliforniában a Szív- és érrendszeri Gyógyászati Csoport felső szintű partnere)

Ha olyan kutatók, mint a Nobel díjjal kitüntetett Dr. Louis Ignarro működik együtt a Herbalife-fal olyan új termékek létrehozásában, mint amilyen a Niteworks, nem csoda, hogy egyre több orvos figyel fel a Herbalife termékek által kínált előnyökre.

Egyikük, Dr. Debra R. Judelson, gyakorló szív- és belgyógyász és a Kaliforniában működő Nők Szívgyógyászati Intézetének igazgatója maga is kipróbálta a Niteworks-öt. Dr. Judelson nemrég időt szakított rá, hogy a Herbalife egyik vezető orvosával, Dr. Jamie McManus-szal beszélgessen a nitrogén-monoxid (NO) fontosságáról és annak a szív- és érrendszer egészségében játszott szerepéről. Itt idézzük a legfontosabb gondolatokat.

McM.: Kérem, mondja el, miért fontos a nitrogén-monoxid a szív- és érrendszer egészségében!

J.: A nitrogén-monoxid egy természetes körülmények között előforduló, a szervezetünk által termelt anyag, amely alapvető a normális érfunkcióhoz. Olyan anyag, amit mi orvosok is csak az elmúlt kb. tíz évben kezdtünk megismerni először. Nagyon sok orvos még a mai napig sem érti, hogy mi a szerepe, és hogy azt hogyan fejti ki az egészség érdekében.


McM.: Mi a véleménye az L-Arginin/L-Citrullin kombinációjáról a Niteworks-ben?

J.: A Niteworks-nek ez a két anyag a lényege. A legtöbb ember nem is hallott még róluk. Ezek aminosavak, amelyeket a szervezetünk előállít, de táplálékból vagy kiegészítőből is hozzájuthatunk. A szervezet az L-Arginint átalakítja nitrogén-monoxiddá, az L-Citrullin pedig segít az L-Arginin újratermelésében, hogy az további nitrogén-monoxidot termeljen. A probléma a nitrogén-monoxiddal az, hogy hiába vennénk be tabletta formájában, hogy majd az erekben kifejtse hatását - a szervezetünknek kell előállítania.


McM.: Ön ismeri Dr. Louis Ignarrot, aki a világon a nitrogén-monoxid szív- és érrendszeri hatásait felderíteni törekvő kutatások egyik vezető alakja. Kérem, mondja el, mit tud az ő kutatásairól, amelyek azt célozzák, hogy a nitrogén-monoxid fokozott termelődésének módja a nyilvánosság számára elérhetővé váljék.

J.: Az általa elvégzett kutatás kimutatta, hogy a nitrogén-monoxid egy jelzőmolekula, amely "közli" az erekkel, hogy tágulniuk kellene. Az egészséges erek stressz hatására kitágulnak, és mivel a stressz miatt több vér átáramlására van szükség a szívizmokhoz és a test többi részéhez, ez jó dolog. Azonban ha mész- vagy koleszterin-lerakódás van az erek falán, a tágulás nem megy olyan könnyen.


McM.: Ebben a helyzetben a nitrogén-monoxid termelésének a képessége az erekben csökken.

J.: Igen. Felismertük, hogy ha a nitrogén-monoxid termelődését növelni tudjuk, azzal az erek tágulási képességét is növelni tudjuk még akkor is, ha némi lerakódás van az erekben vagy magas a vér koleszterin szintje. Ami az igazán nagy áttörés Dr. Ignarro felfedezésében, hogy azt megelőzően még mi szívspecialisták is elakadtunk egy ponton, amikor szívbetegségről beszéltünk. Úgy volt, hogy az ember vagy egészséges, és akkor minden rendben működik, vagy szívbeteg, és akkor a dolgok nem mennek jól. Ezekkel az eredményekkel olyan lehetőség van a kezünkben, hogy az emberek ténylegesen javíthatnak a szívük egészségi állapotán. Meg tudjuk mutatni az embereknek, hogyan működhet a szívük és az érrendszerük jobban, és ezáltal hogyan válhat az általános egészségük is jobbá.

SZÍVbevágó TÉNYEK:


A szívbetegség az első számú halálozási ok a férfiak és a nők körében egyaránt - mondja Dr.Judelson kardiológus és a nők szív- és érrendszeri specialistája. Arra felfigyelt az ország, amikor a nők szívbetegségből eredő elhalálozása számának növekedése évről évre meghaladta a férfiakét, és ez az eltérés azóta is fennáll.

Ajánlott cikk: Mi a "Polymeal" ?

 

Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod, ők bizonyára
hálásak lesznek Neked ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
AktualitásokKAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © KAJÁRIKNÉ KOVÁCS Katalin és KAJÁRIK Béla - Független HERBALIFE tanácsadók. 2003 - 2007